Vinterpalatset i Ryssland

Vinterpalatset i Ryssland

I denna artikel ska vi berätta mer om Vinterpalatset, Ryssland, För dig som aldrig varit i Ryssland inleder vi kort om landet. Turism är nämligen ett växande fenomen i Ryssland. Enligt World Tourism Organization så dominerar nästan Ryssland i världen inom området internationell turism. Under 2014 besökte cirka 28 miljoner internationella turister landet.

Det rika kulturarvet och den naturliga mångfalden sätter Ryssland på en unik plats i världen bland länder med potential för turismtillväxt. Det finns mer än två dussin UNESCO: s världsarvsländer i landet. Olika regioner och etniska grupper har en mängd olika traditioner. De viktigaste resedestinationerna i Ryssland är Moskva och S: t Petersburg, Kaliningrad-regionen, skidorter i Kaukasus och Sibirien, Rysslands gyllene ring, kryssningar längs Volga med flera.

Rysslands turistattraktioner

Ryssland är det största landet i världen när det gäller areal. Landet ligger i flera klimatzoner. Ryssland har en rik historia, hundratals stora och små människor bor här. I Ryssland finns det många intressanta och unika naturobjekt. Först av allt är det Baikal – världens djupaste sötvattensjö. Vid stranden av Bajkalsjön är turistinfrastrukturen ganska så välutvecklad.

En betydande del av Rysslands territorium är ockuperat av berg, inklusive den norra delen av det högsta berget i Europa, där du kan hitta vackra vattenfall, kanjoner, unika djurarter. I Kamchatka finns det världsberömda vulkaner och den berömda gejserdalen. Denna region är också känd som björnens land, som är en av Rysslands symboler.

Andra välkända naturattraktioner är Stolby naturreservat nära KrasnoyarskAmur Pillars, Kungur Cave i norra Ural, Curonian Spit nära Kaliningrad, Daursky Reserve, Sikhote-Alin-reservatet och ett antal andra.  Ett av de karakteristiska kännetecknen för Ryssland är ett stort antal territorier i permafrostzonen. I staden Igarka i Krasnoyarsk-regionen finns ett museum som representerar detta naturfenomen

Arkitektoniska sevärdheter i Ryssland

Rysslands tätbefolkade orter är extremt olika. Ändå är en betydande del av dem nästan okända för turister.  Ryssland är känd för sin traditionella arkitektur. Du kan hitta vackra exempel på rysk arkitektur både i städer och på landsbygden, till exempel Church of the Intercession på Nerl, Transfiguration Church på ön Kizhi och hela det unika träkomplexet av Kizhi, Solovetsky skärgården.

En viktig sevärdhet är Vinterpalatset. Det eleganta, monumentala palatset är ett slående monument i barock stil från mitten av 1700-talet. Palatset är ett lysande exempel på unik arkitektur och dekorativ plastkonst. Alla fasader är utsmyckade med dekorationer. Överflödet av gjuten dekoration – fantasifulla gesimser och kartonger, och en mängd olika pediment – skapar en extremt vacker och lekfull kombination av ljus och skugga.

Rastrelli utvecklade arkitektoniska motiv och gav var och en av de fyra fasaderna på palatset en unik strukturell rytm. Den södra fasaden, med utsikt över torget, har en unik storhet. Här skapade arkitekten byggnaden med tre bågar för att skapa en storslagen ingång till gården och förstärkte den med de vertikala elementen i tvåparade kolumner. Den storslagna norra fasaden, som ger intrycket av en oändlig kolonnad, vetter mot Nevas. Den västra fasaden, mittemot Admiraliteten, påminner om sammansättningen av ett landsbygdspalats med en liten innergård. Den monumentala östliga fasad med de massiva sidoblocken vetter sig mot Millionnaya Street, där adelens herrgårdar stod. I 150 år användes palatset som en kunglig bostad. I november 1917, efter oktoberrevolutionen, förklarades det som ett museum. Det var allt om Vinterpalatset för denna gång!